Munkaerő közvetítés 
Fülöp-szigetekről

Cégünk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi szolgáltatási piacon, több mint 15 éve dolgozunk Ázsiában és segítjük a magyar - ázsiai kereskedelmi kapcsolatok bővítését. 2019-ben indítottuk el munkaközvetítő tevékenységünket, hogy a magyar vállalatok ki tudják használni teljes potenciáljukat, megbízható és jól képzett munkaerő segítségével.

Miért éppen a Fülöp-szigetek?

A Fülöp-szigeteken évtizedes hagyománya van a külföldi munkavállalásnak. A lakosság jelentős százaléka dolgozik külföldön, és az általuk megtermelt, hazaküldött pénz a GDP-ben is jelentős szerepet játszik. Külön kormányhivatal foglalkozik a külföldi munkavállalók koordinálásával és a munkavállalás menetének ellenőrzésével, illetve a munkáltató akkreditálásával.

Nemcsak a munkavállaló számára jelent ez biztonságosabb feltételeket, hanem a munkaadó részére is, hiszen a hivatal által szervezett kötelező orientáción a munkavállalók megismerik az alapvető feltételeket, és felkészítik őket a kulturális, jogi és egyéb különbségekre. A munkavállaló folyamatos nyomon követése pedig jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy munkavállaló szerződést szegjen.

Kultúra, beilleszkedés
Fülöp-szigetek keresztény ország. Értékrendjük lényegesen közelebb áll az európaihoz, mint más ázsiai országból származónak; ami megkönnyíti mind a munkahelyi mind a privát életben a beilleszkedést.

Magas szintű oktatás
A XX. Század közepétől Fülöp-szigetek volt a legdinamikusabban fejlődő gazdaság, és ehhez hozzájárult - főleg - az Amerikai Egyesült Államok által nyújtott segítség. Minden szinten kiemelkedő az oktatás minőség. Az oktatás részben angol nyelven folyik, így nem meglepő, hogy a lakosság jelentős része anyanyelvi szinten beszél angolul.
A munkavállaló így jelentős előnnyel indul, hiszen a nyelvismeret a munkahelyi és a hétköznapi kommunikációját is megkönnyíti.

Milyen területeken lehet alkalmazni Filippínó munkaerőt?

Minden olyan munka szóba jöhet, ahol a magyar nyelv ismerete nem elengedhetetlen, vagy a szükséges szint elérhető rövid idő alatt. Ahol a megfelelő végzettség feltétel, ott a diplomák honosításában segítünk. A Fülöp-szigetek csatlakozott az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez, így a munkavállaló nemzeti vezetői engedélye alapján jogosult magyar vezetői engedélyre, különbözeti vizsga nélkül.

Az általunk ajánlott munkakörök:

- betanított munkás, ipari vagy mezőgazdasági üzemben
- takarító
- vendéglátás, szállodaipar (pl. szobalány, recepciós, szakács, konyhai kisegítő, menedzser..)
- építőipari segéd- és szakmunkás
- egészségügy: fizikoterápiás asszisztens, ápoló, egyedi esetekben magasabb végzettségű alkalmazott (gyógyszerész, orvos, műtős stb.),
- nemzetközi és belföldi gépjárművezető

Amennyiben szükséges, képzések, tanfolyamok szervezését is vállaljuk akár Fülöp-szigeteken (beutazás előtt), vagy pedig Magyarországon. 

Mit szükséges a munkaadónak biztosítania?

A munkaadó és munkavállaló között kötendő szerződést a fülöp-szigeteki kormányhivatalnak (is) jóvá kell hagyni. A következő pontokat vizsgálják:

- Nettó garantált havi munkabér: munkakörtől függően melyet a fülöp-szigeteki hatóságoknak hagynak jóvá.

- Szállás és étkezés, vagy ezek kompenzációjának biztosítása. Megfelelő élettér, főzési, mosási lehetőség biztosítása.

- Ingyenes orvosi ellátás (ez biztosított az OEP által).

- Közlekedés biztosítása a szállás és munkahely között, valamint a Magyarországra történő be- és kiutazás biztosítása a szerződés időtartamának megfelelően.

- Egyéb kötelezően előírt elemek: kötelező biztosítás, szabadnap és túlóra biztosítása, illetve elszámolása a MTK-nek megfelelően; regisztráció.

Szolgáltatások

Munkaerő közvetítése

 • Munkáltató regisztrációja a fülöp-szigeteki hatóságoknál
  Mielőtt elindulhat a munkaerő keresés, szükséges a munkaadó céget, a fülöp-szigeteki hatóságoknál nyilvántartásba venni. A regisztrációval egyidőben szükséges az általános munkaszerződést és munkaerő igényt jóváhagyatni.
 • Toborzás és előszűrés
  A meghatározott feltételeknek megfelelő munkaerő megkeresése, alapvető adatok begyűjtése, majd ezek rendszerezett átadása válogatásra. A meghallgatásra kijelöltek előzetes szűrése.
 • Online vagy személyes interjú
  Személyesen vagy interneten keresztül, irodánkban történik. A meghallgatáskor - vagy akár előtte, utánna - lehetőség van tesztek elvégzésére kontrollált körülmények között.
 • Munkavállalási célú tartózkodási engedély bonyolítása
  Kiválasztott személyektől a szükséges dokumentumok és adatok beszerzése, ellenőrzése, szükség esetén a fordítások, ellenjegyzések bonyolítása. Idegenrendészeti és a Munkaügyi hivatal részére szükséges dokumentumok elkészítése. A munkavállaló felkészítése a kérelem benyújtására. A nagykövetségen a kérelem benyújtásának bonyolítása.
  Hiánypótlási ügyintézés: előfordulhat, hogy az idegenrendészeti hivatal további dokumentumokat kér. Ezek beszerzését is intézzük, vagy segítünk az ügyintézésben. 
 • Kiutazás engedélyeztetése
  Munkavállaló miután átvette a beutazásra jogosító vízumot, résztvesz egy rövid képzésen, a magyarországi beilleszkedésének érdekében, valamint átesik egy részletes orvosi vizsgálaton is. Ezek után kapja meg a kiutazásra jogosító engedélyét, melyet a POEA állít ki. 
  Ez szükséges ahhoz, hogy munkavállalás céljával elhagyhassa a Fülöp-szigeteket.

Munkaerő felügyelete

 • NAV, TAJ, szálláshely ...
  Munkába álláshoz elengedhetetlen az adó- illetve TAJ szám. Ezek és egyéb (pl. gyermekek utáni kedvezmény, vezetői engedély honosítása) szükséges dokumentumok beszerzését, ügyintézését is átvállaljuk.
 • Privát segítség a beilleszkedésben
  Anyanyelű támogatást biztosítunk a munkavállalónak, hogy könnyebben beilleszkedjen társadalmunkba, jobban érezze magát Magyaroszágon, s így jobb munkát tudjon végezni munkaadója részére!
 • Munkahelyi beilleszkedés
  Nem csak a fülöp-szigeteki munkavállalónak kell beilleszkednie a munkahelyen, hanem a magyar munkavállalóknak is el kell fogadni az új munkatársakat. Ebben segítünk a beilleszkedést, befogadást támogató előadásokkal, beszélgetésekkel.

Személyiség Teszt és Analitika

 • Trait-Map® online személyiség teszt
  OD-Tools által kifejlesztett személyiség teszt segítségével pontosabb képet kaphatunk a jelentkezőről. Jelentősen segítheti a megfelelő munkaerő kiválasztását.

 • Teljesítmény analitika
  Jelenlegi munkaerő személyiségi tesztjének, a munkában nyújtott teljesítményük összehasonlításával készült térkép alapján kerülhetnek kiválasztásra a legjobbak, a jelentkezők közül.
Címünk

Iroda:
1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 47 - 49 E. épület I. emelet
Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök 8:00 - 15:00
előzetes bejelentkezés alapján


Kapcsolat

Email: email@kolibrimanpower.com
Tel. (HU): +36 30 153 3520
Tel. (HU): +36 30 224 5340

Időpont foglalás online:
Kolibri Manpower Kft.

Székhely:
2370 Dabas, Szabadság út 3.
cr.: 13-09-199779,
adószám: 26737735-2-13
Munkaközvetítői engedély száma:
PEM/01/006999-1/2019-897
DMW engedély száma:
LB-4930 / LB-5300

Landing Page Software